A nyerspezsgő az alapja a többinek

Nyerspezsgő

A nyers erő a férfiasság egyik jelképe. Az erőtől és hatalomtól duzzadó férfi minden korban és helyen meghatározó jelentőséggel bírt a családalapítás és az életben maradás szempontjából. A nyers és száraz jelzők könnyen kontextusba hozhatóak a nyerspezsgő jellegzetességeivel, amelyek szintén meghatározóak lehetnek az italra jellemző tulajdonságokkal.

A finom íz kérdése minden esetben a fogyasztó ízlésével van összefüggésben, így a nyers és fanyar, karcos íz nem mindenkinek ízlik. Viszont a pezsgőgyártók szeretnének megfelelni az emberek elvárásainak, ezért a több évszázados, szigorú francia pezsgőgyártási folyamatokat a cukor segítségével sikeresen szabályozzák.

A nyerspezsgő mindegyik fajtának az alapját szolgálja, mivel ez az a szint, amiből a következető fokozatok kiindulnak. A cukormennyiség fokozatos növelésével születik meg a száraz, a félszáraz és az édes pezsgő. Ebből a vásárlók is tudni fogják, hogy milyen ízt vásárolnak meg. Ajánlott mindegyiket megkóstolni, hogy el lehessen dönteni, melyik a favorit.

Print Friendly, PDF & Email