Ellenállhatatlan a friss kajszibarack

Kajszibarack

Mindenki imádja a barackot, legyen az bármilyen fajtájú is. Sokan rajonganak a kajszibarack gyümölcsért, amire a különleges íz, kis méret és az elfogyasztható mag jellemző. Az utóbbinak a fogyasztását azonban nem szabad túlzásba vinni. Habár a kajszibarack egy távol-keleti finomság, mégis hagyományos magyar gyümölcsnek tekinthető. Ez nem is véletlen, ugyanis Magyarországon már közel 500 éve tartják és nevelik ezt az értékes gyümölcstermőt. Ennek a kedveltségét, sikerességét talán azzal lehet megmagyarázni, hogy a kajszibarack neveléséhez az itthoni klíma minden téren megfelel.

Emellett az is említést érdemel, hogy ennek a fagyállósága nagyon jó, a talaj-, és vízigénye mérsékelt, illetve a gondozása kezdő kertbarátoknak is ajánlható. Sőt, a vele történő bajlódást leegyszerűsíti, hogy a kajszibarack betegségei permetezéssel megelőzhetőek és kezelhetőek, megfelelő trágyázással pedig kimagasló terméshozam érhető el. A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy az oltott csemeték ültetésével a növényvédelmi teendők java részétől meg lehet szabadulni.