A csodálatos Kékfrankos

Egyedi és ízletes a kékfrankos
Egyedi és ízletes a kékfrankos

Minden gazda álma egy olyan gyümölcs, amelyik minden betegségnek és kártevőnek ellenáll és mellette igazán bőségesen terem, valamint finom bor készíthető belőle. Ezeknek a feltételeknek, majdnem teljesen megfelel a Kékfrankos. Ez a szőlő, már annyira jó, hogy az szinte hihetetlen. Nem is csoda, hogy olyan nagymértékben termesztik az egész országban.

Egyre nagyobb hagyományként és minőségként kezelik, így ahol jelen van, ott folyamatosan nő a népszerűsége. Színe nevéből eredően nagyon szép kék, fürtjei közepesen nagyok és nem túlzottan tömöttek. A bogyók elég vastaghéjúak, ezért darálás után érdemes bizonyos ideig a mustban hagyni, hogy megfelelően fel tudjanak táródni a fontos alapanyagok valamint a finom savak is megfelelő hatást keltsenek majd a borban.

Ellenálló képességének köszönhetően, nem muszáj sietni a szüretelésével, mert nem hajlamos a rothadásra. Bőséges termékenysége és finom íze miatt, a Kékfrankos nemcsak magában alkot nagyon ízletes italt, hanem keverve az egri és szekszárdi bikavérnek a fő alkotóelemeit is ez adja.