A fülbevaló viselésének a változásai

Fülbevaló nők számára

Fülbevaló nők számára

A test díszítésére való igény elég régre nyúlik vissza. Az elején direkt a bőr díszítésével, majd pedig eszközök segítségével tették szebbé magukat az emberek. Már az elkülönült törzseknél is fellelhető volt a fülbevaló, mint a nők megkülönböztetője.

Most is elsöprő arányban hordanak fülbevalót a hölgyek, habár manapság már a férfiak is szívesen lyukasztják ki a fülüket azért, hogy hódoljanak ennek a divatiránynak. A hosszú, sokszor túldíszített fülbevaló mégiscsak a szebbik nem kiváltsága még mindig, a férfiak pedig megmaradtak a kisméretű, kristállyal vagy gyémánttal díszített darabok mellett.

Ezért, a nők sokkal többféle stílusú és színű darabot tartanak a szekrényben. Minden alkalom, minden összeállítás más és más fülbevalót igényel. Vannak olyanok, akik nem hajlandóak az ékszereiket kombinálni, hanem csak szettekben hordják azokat. Így mindegyik ékszer összeállításhoz egy bizonyos fülbevaló illik csak. Régen ez közel sem volt így, mivel jóval kevesebb lehetőség volt. Az ékszer öltöztet és magabiztossá teszi a viselőjét.

Print Friendly, PDF & Email