A legjobb Fejér megyei programok gyermekekkel

fejér megyei programok

Aki a családdal nyaral, az tudja, hogy a Fejér megyei programok mindenkinek tökéletes szórakozást biztosítanak, legyen szó gyerekről vagy felnőttről. Ha nyár van és az eső sem esik, akkor jobban szeret mindenki a szabadban lenni. Ha pedig gyerekkel vagyunk, még inkább ajánlott a friss levegőn lenni, hogy a lurkók eleget mozoghassanak és este ne legyen gond az alvással. A Fejér megyei programok sokrétűek, így bátran válogathat belőlük mindenki, függően a család létszámától és a gyermekek korától.

Könnyen megismerhető a természet a Bertényi Miklós Füvészkert területén tett kirándulással

A Bertényi Miklós Füvészkert külön világot alkot a Pilisi Parkerdő területén, hiszen itt a környékhez képest más a mikroklíma. Először csak fenyőféléket ültettek ide az erdészettel foglalkozó szakemberek, majd 1978-ban arborétummá nyilvánították a területet és új növényfajok is betelepítésre kerültek. 1980-ban alakították ki a madártani ösvényt, ami további érdekességeket tárt fel a látogatók előtt. A Bertényi Miklós Füvészkertet – néhánnyal ellentétben – nem csupán emberek látogathatják. A felelős kutyatartás erdei szabályainak és normáinak betartása mellett, a kedvencünk is elkísérheti a családot a kirándulásra. Arra azonban nagyon kell figyelni, hogy gondoskodjunk a a családtagok és a kutyus élősködők elleni védelméről, hiszen az erdőben bőven van szúnyog és kullancs egyaránt! Nem elég a riasztószer használata, a túra után mindenképpen ellenőrizzük a kullancsmentességet!

A legpörgősebb Fejér megyei programok egyike az Alcsútdobozi Kalandpark!

A nagyobbacska lurkóknak az Alcsútdobozi Kalandpark igazi kihívást jelent, hiszen a különböző, „embert próbáló” feladatok elvégzése közben a kedvenc kalandfilmjük szereplőjének is képzelhetik magukat. Meg aztán, ki ne szeretne a fák lombkoronáján átsiklani egy drótkötélen vagy kötélhágcsón megközelíteni a kincsek rejtekét?! A kicsik mellett, a nagyokra is gondoltak a kalandpark kialakítói, mivel aktív pihenést biztosító, felnőtt méretű játékokat is építettek, így aztán senki sem unatkozik. Ráadásul még Budapesthez is közel van, mindössze 40 kilométernyi autókázással már át is élhetik a gyerekek és a felnőttek a kalandot a vadregényes Csaplári erdőben.

állatsimogató fejér megye

A Fertőzug Állatsimogató igazi gyerekkedvenc a Fejér megyei programok között

A Börgöndpusztán található Fertőzug Állatsimogató területén több, mint 40 állatfaj várja a kicsiket és nagyokat. Persze nem lehet mindegyiket megsimogatni, de a kezesebbek maguk kezdeményezik a barátkozást. Vannak itt kameruni és racka juhok, kíváncsi lámák és alpakák, de még bűbájos shetlandi pónik is. Kisebb állatkákkal is megismerkedhetünk, főleg a gyerekek rajonganak a nyuszikért és tengerimalacokért. A Fertőzug Állatsimogatóban találkozhatunk még ormányos medvével, színpompás pávákkal és egy komplett háztáji állatsereglettel, szamárral, a baromfiudvar lakóival és még sok más szőrös, tollas teremtménnyel. Az Állatsimogató keddtől vasárnapig látogatható, a kicsiket ráadásul még egy felszerelt játszótér is várja.