A talajtakaró növények a gyomok ellen is tökéletesek

Talajtakaró növények

Sokan képzelik el úgy a kertjüket, mint egy csodás birodalmat, amit fenségesen elterülő virágszőnyeg borít. Ez nem csupán egy idillikus kép, hiszen könnyen megvalósítható a talajtakaró növények ültetésével. A különböző futók az egész kertet beborítják virággal és levéllel, varázslatos kis saját dzsungelt kialakítva.

A talajtakarók ugyanakkor nemcsak mesebeli látványt nyújtanak a kertnek, de még hasznos szerepet is betölthetnek, mivel óvják a talaj minőségét és megakadályozzák a gyomok elszaporodását. Megannyi fajta között lehet válogatni, hiszen vannak egészen pici talajtakaró növények és az évelők, amelyek méteres magasságig is elnyúlhatnak.

A varázsuk egyrészt abban rejlik, hogy a terjedésük önálló, tehát a talajtakarás elvégzése után már csak annyi a dolgunk, hogy csodáljuk a természet saját maga által kitaposott ösvényét. A virag-online.hu webáruházban olyan talajtakaró növények között választhatunk, mint a kerti iszalag, a lilaakác vagy az örökzöld orbáncfű. De miért kellene választani? Ültessünk mindegyik fajtából!