Alkalmazott hair transplant eljárások

Hair transplant

Nemrégiben nőtt az androgén alopeciában szenvedők gyakorisága. A szakértők szerint, a hajhullás fő oka a dihidrotesztoszteron (a férfi nemi hormon biológiailag aktív formája) szőrtüszőkre gyakorolt ​​hatása.

Az erre való hajlam gyakran örökletes és legtöbb esetben az anyai vonalon keresztül továbbítódik. Az egyetlen végleges módja a haj visszaállításának a hair transplant.

Az egyéb lehetőségek, beleértve a kopaszság gyógyszerekkel történő kezelését, teljesen hatástalanok, mivel csak lelassítják vagy megállítják azt, de egyetlen gyógyszer sem képes visszahozni az elveszített hajat. Napjainkban az úgynevezett FUT hair transplant módszer a vezető sebészeti eljárás a haj helyreállításában.

Ezzel a módszerrel az orvos először egy kis bőrcsíkot távolít el a donor fejének oldaláról. A bőrön elvégzett bemetszéseket egy speciális varrással teszik láthatatlanná. A hair transplant során keletkező bőrcsíkokat mikroszkóp alatt kis hajszálakra választják szét. Ezeket a fej kopasz részének bőrébe vágott kis lyukakba ültetik át.