Búcsúajándék kollégáknak a nyugdíjba vonulásukra

Búcsúajándék kollégáknak

Hogyan búcsúzzon el, mi a legjobb búcsúajándék kollégáknak? Sokan évtizedeken át dolgoznak együtt egy munkahelyen, így nem csoda, ha a munkatársakat és az érintettet is megviseli a nyugdíjazás vagy a távozás. Egy jól megválasztott ajándék azonban szép emlékké változtatja az utolsó napot.

Általában minden ember várja, hogy végre nyugdíjba mehessen, mégis keserédes az utolsó napon a búcsú. Hogy valamilyen módon a távozó munkatársával maradjon, érdemes alaposan átgondolni, mi lenne a legjobb búcsúajándék. Ilyenkor a személyes ajándék ötletek a legjobbak. Ha évek óta egy irodában dolgozik valakivel az ember, megismeri a másik ember kedvteléseit, ezért érdemes ebben az irányban elindulni, még akkor is, ha nincs konkrét ötlete.

A búcsúajándék kollégáknak olyan dolog, amire figyelni kell

Egy jó munkahelyi vagy HR vezető nemcsak addig figyel a munkatársaira, amíg azok mindennap bent vannak az irodában. Azokra is figyelmet kell fordítania, akik nemsokára távoznak. Hiszen ezek a kollégák rengeteg időt töltöttek a munkahelyükön és szívvel-lélekkel dolgoztak évtizedeken át. Ha a nyugdíjba vonulás napján semmilyen emléktárggyal sem búcsúzik el – legalább a közvetlen vezető – az mély sebet üthet a távozó munkatárs lelkén. Ezzel ugyanis szinte azt üzenik neki, hogy semmibe veszik, mint kollégát, mint embert és később már nem lehet jóvá tenni. Ez viszont a maradókban is kellemetlen érzést kelt és rombolja a munkahelyi morált, csökkenti a lojalitást. A közvetlen kollégák általában készülnek valamilyen aprósággal, de ha mindenki beledob egy keveset a közösbe, akár drágább búcsúajándék kollégáknak sem jelent gondot a megvételekor.

Búcsúajándék kollégáknak

A személyre szóló búcsúajándék tényleg örök emlék lesz

A magánéletünkből is tudjuk, hogy azok az ajándékok jelentenek igazán sokat, amelyekről tudjuk, hogy a másik sokat gondolkodott rajta és igyekezett személyre szóló ajándékot adni. Miért lenne ez másképp abban az esetben, ha a búcsúajándék kollégáknak szól? Például, ha tudja a hamarosan nyugdíjba vonuló személyről, hogy szeret főzni vagy barkácsolni, lepje meg a kedvenc hobbijához illő tárggyal! Ha a kedvenc időtöltése a túrázás, egy praktikus, masszív hátizsák lehet a legjobb választás, amibe mindent belepakolhat, amire a kirándulás során szüksége lehet.

Búcsúajándék kollégáknak

Mi van akkor, ha tényleg nincs semmilyen ötlete a búcsúajándékra?

Néha ilyen is van, főleg akkor, ha a távozó zárkózott személyiség és nem osztott meg magáról túl sok használható, segítő információt. Ekkor se elégedjen meg a kommersz megoldásokkal, mint az üveg bor vagy a töltőtoll, bár ez utóbbi egy grafomániásnak tényleg ideális. Szerencsére van megoldás a legnagyobb ötlethiány idején is. Ebben az esetben érdemes profik segítségét kérni. Manapság már rengetes weboldal foglalkozik ajándékkészítéssel, ahol könnyen megtalálhatja az Önnek tetsző személyes ajándék ötleteket. Ezeken az oldalon a választék lefedi az élet minden területét, így a tökéletes búcsúajándék is könnyen fellelhető. Sőt, akár olyan megoldást is találhat, ami korábban eszébe sem jutott! A lényeg az egyediség!