Bútorszállítás előtt objektíven

Bútorszállítás

Bútorszállítás

Akármerre is költözne vagy költöztetné az irodáját, jellemzően az egyik legnagyobb kihívás a bútorok kipakolása és elszállítása.

Ugyanis a bútorszállítás komplikáltabb feladat, mint az elsőre látszik. Sok keményfejű, tapasztalatlan azonnal rávágja, „csak fel kell emelni és kivinni”, de az esetek többségében ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis gyakran kiderül, hogy a bútor nem fér ki egyben az ajtón. Így vagy az ablakon keresztül kell azt leengedni, vagy pedig szét kell szerelni és a célállomáson összeállítani.

Azért, hogy ezek a gondok ne a szállítás napján derüljenek ki, érdemes objektíven szemlélni a helyzetet és néhány mérést elvégezni. Ha úgy látja, hogy az ablakon keresztül kell leengedni a bútort, akkor azt előre jelezze a költöztető cégnek, hogy azok kellőképpen felkészülhessenek a műveletre. Ezáltal nem vesztegetnek el egyetlen értékes percet sem és a bútor sérülésmentesen felkerül a teherautóra. A bútorszállítás megkezdése előtt, érdemes azokat valamilyen csomagolóanyaggal bevonni, hogy útközben ne sérüljenek meg.