Csökken a narancsbőr az infraszauna használatával?

Háromszemélyes infraszauna

Háromszemélyes infraszauna

Már fiatalabb hölgyeknél is gyakran gondot okoz a narancsbőr. Az idősebbekről nem is beszélve. Okai között a bőr alatti kötőszövet meglazulását említi a szakirodalom, amelynek rétegei közé így könnyebben elraktározódnak a méreganyagok. Ezért sok szépészeti szalon használja ki az infraszauna jótékony hatásait. Ezek pedig szép számmal ismertek.

Egyrészt már 40–50 C fokon megindul az izzadás és a kalóriavesztés. Mivel az infrasugarak hatása miatt először a bőr alatti rétegek melegszenek fel, így innen viszonylag gyorsan megkezdődik a méreganyagok kioldódása.

Emellett az infraszauna melege jótékonyan hat az ízületekre és az izmokra, valamint a csontokra is. Sokan, akik nem bírják a finn szaunában lévő nagy hőséget, örömmel ülnek be egy infraszauna szeánszra.

Amire gondosan kell figyelni, az a folyadékbevitel, hiszen az izzadás során jelentős a testünk folyadékvesztése. Mivel a kabin ára hozzáférhető, ezért egyre többen engedik meg maguknak a vásárlást. Hiszen ha több családtag használja, megtakarítható a belépőjegy ára is. Kis helyen elfér, tehát akár a lakásba is elhelyezhető.