Ezért fogyasszunk paradiót!

Paradió

Az esti filmnézésekhez érdemes olyan rágcsálnivalót keresni, ami egészséges is, nemcsak finom. A különböző chipsek tele vannak mesterséges adalékanyagokkal, de tápértékük alig van.

Ezzel szemben, számos olyan ízletes olajos mag és egyéb nassolnivaló van a boltokban, amelyek hasznos tápanyagokban gazdagok. Az ízletes paradió szeléntartalma igen jelentős, így fontos a szervezet számára. A szelén több szervrendszerünk működését befolyásolja, így pótolni kell mindig, ami nem egyszerű feladat.

A hazai zöldségek igen keveset tartalmaznak ebből a fontos nyomelemből. Az Amazonas menti esőerdők talaja viszont gazdag szelénben, így az ott termő növények is bőségesen hozzájutnak. A paradió, vagy ismertebb nevén brazil dió, jelentős mennyiségű telítetlen zsírsavat is tartalmaz, ami szintén nélkülözhetetlen az egészséges szervezetnek.

Fehérjékben és rostokban is gazdag tápanyagforrás, így érdemes gyakran fogyasztani. A paradió fogyasztható önmagában is, de ízesíthetjük vele a köreteket vagy belekeverhetjük a müzlibe is.