Ha szereti, főzzön klasszikus karfiollevest!

A klasszikus karfiolleves sokak kedvence

Néha egy jó forró leves semmihez sem fogható, hiszen ha kell, akkor felmelegítheti az embert, pótolja a folyadék vesztességet és még tápláló is. A klasszikus karfiolleves hasonló tulajdonságokkal bír.

Tulajdonképpen ez a zöldség a vadkáposzta azon változata, aminek a levelei között húsosan megvastagodott virágai alkalmasak a fogyasztásra. Főleg Európában elterjedt és termesztett zöldség. Elkészítésének számos formája ismert. Van, aki húspótlóként, rántva szereti, mások egy kis darált húst adnak hozzá, megint mások salátákhoz aprítják vagy savanyúságként fogyasztják, de akadnak olyanok is, akiknek a klasszikus karfiolleves az ideális első fogásnak számít.

A felsorolt pozitív tulajdonságok mellett, nem elhanyagolható tényező, hogy a karfiol magas C vitamin tartalmú zöldség, amit mélyhűtött állapotában is megőriz, aminek köszönhetően az év bármelyik hónapjában felhasználható. Így a klasszikus karfiolleves is rendkívül vitamindús és egészséges, amit a gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatnak.