A helyes fogyókúra eredményes

Fogyókúra egészségesen

A médiából ömlenek az egészséges táplálkozásról szóló cikkek, hírek. A fogyókúra különböző fajtáiról nap mint nap hallani. De valójában kinek és mikor van rá szüksége? Gyakorta olyanok is belekezdenek, akiknek egyébként normális a testsúlyuk.

Nem tanácsos csak úgy egyik-másikba belevágni csupán azért, mert egy híresség azt reklámozza, hogy több kilót leadott a különböző csodaszereknek köszönhetően. A fogyókúra elkezdését érdemes egy szakemberrel megvitatni. Mérjük fel a szervezetünk szükségleteit.

Csökkentsük a kalóriák számát mértékkel. A túlzott energiamegvonás kockázattal jár, aminek a jelei hamarosan jelentkezni fognak. Ez egy természetes folyamat, hiszen így tiltakozik a szervezet a változás ellen. Mozogjunk többet, fogyasszunk változatos ételeket!

Ne erőltessük mindennap a szervezetünket zsíros fűszeres ételekkel. Egyébként is úgy tartják, hogy a változatosság gyönyörködtet. Ha megfelelően és kitartóan végezzük a fogyókúra számunkra ideális változatát, akkor pár nap után jelentkezni fognak a szemmel láthatóan pozitív hatások.