Kerékpáros táska a kirándulás nélkülözhetetlen kelléke

Biciklis táska

Amikor egy kellemes bicajozásra indul a gyerekekkel, akkor érdemes magával vinnie néhány holmit, amire szüksége lehet útközben, például szendvicset vagy frissítőt. A kerékpáros táska nagyon praktikus eszköz, hiszen kényelmesen elfér benne minden, amit el szeretne pakolni. Ha elhatározta, hogy beszerez egy kerékpáros táskát, akkor el kell döntenie, hogy milyen típust választ.

A kialakítás attól függ, hogy hol lehet rögzíteni a biciklin. Ezzel kapcsolatban a lehetőségek tárháza igen széles. Fel lehet rögzíteni a vázra, a csomagtartóra, sőt, még a kormányra is. Hogy melyik az ideális választás, az attól függ, hogy mi az elképzelés. Ugyanakkor az is lényeges szempont, hogy hány naposra tervezi a kirándulást. Ha több napig tartó túrára készül, akkor olyan kerékpáros táska beszerzése ajánlott, ami hosszútávon is ki tudja szolgálni az igényeit. A kényelem és a praktikum ez esetben előnyt élvez, hiszen fontos, hogy sok hely legyen benne és az sem árt, ha vízlepergető felülettel rendelkezik. Amennyiben magával viszi a kicsinyét is, akkor úgy kell megtervezni a bicajos programot, hogy ő is bírja az iramot. Ha a gyerkőc még csak most ismerkedik a biciklizés rejtelmeivel, akkor érdemes sokat gyakorolni vele. Gyakran felmerül a kérdés, a futóbicikli mikortól ajánlott?

Erre a kérdésre nincs kőbe vésett szabály, ami annak köszönhető, hogy ahány márka, annyiféle típusú futóbringa létezik. Ez tetten érhető a váznak a kialakításában és annak magasságban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy átlagos futóbicikli mérete megegyezik a 12 colos, hagyományos gyerek kerékpár méretével. Ez támpontot adhat azzal kapcsolatban, hogy a gyerkőc tudja-e használni vagy sem. Azt, hogy a futóbicikli mikortól javasolt, azért sem könnyű megmondani, mert vannak kisebb méretűek is, amelyek körülbelül 10 colos gyerek bringának felelnek meg. Ezeket a modelleket 1,5 éves kortól is lehet használni. Amikor a megfelelő típus kiválasztására kerül sor, akkor a kerékméretet is figyelembe kell venni, hiszen ez is lényeges paraméter.