Készítsünk farsangi fánkot a receptkirállyal!

Ízletes farsangi fánk
Ízletes farsangi fánk

Az édességek sok ember szívében előkelő helyet foglalnak el. Nincs is jobb, mint egy összejövetel alkalmával egy kis sütemény keretében beszélgetni a legjobb ismerőseinkkel vagy rokonainkkal. A farsangi fánk kiváló választás lehet ilyen összejövetelekre, hiszen egyszerű elkészíteni és rendkívül ízletes. Nézzük meg, hogyan is készül el ez a finom desszert.

Az élesztőt 1dl tejben kevés cukorral fel kell futtatni. A lisztbe készítsünk egy mélyedést, ide kerül a felfutott élesztő és az összes többi hozzávaló, a vaj kivételével. A tésztát dolgozzuk jól el, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és folytassuk a dagasztást. Vegyünk elő egy lisztezett gyúródeszkát és öntsük ki a megdolgozott tésztát, majd vékonyra, ujjnyi vastagra nyújtsuk, végül pogácsaszaggatóval alakítsuk méretre. Félóra kelesztés következik. Hevítsünk fel olajt, ujjunkkal a farsangi fánk közepét benyomjuk, ami a forró olajban alulra kerül majd. Amikor már szép piros a fánk, fordítsuk át. Ha megsült, szedjük ki a farsangi fánkot az olajból, töltsük meg a mélyedést lekvárral és már tálalhatjuk is.