Miért magasabb a tequila ára?

Tequila ár
Tequila ár

A mexikói sivatagban élő kék agavé az alapanyaga a méltán híres tequilának, amit nem csak az amerikai kontinensen fogyasztanak nagy előszeretettel, hanem világ minden részén kedvelik. Mivel egy egzotikus növény az ital alapanyaga, aminek a termesztése elég körülményes, a tequila ár jelentős eltérést mutat a többi égetett szesz értékétől. Persze nem kell hatalmas összegekre gondolni, viszont szemmel látható a különbség.

Valójában a középkategóriás italokat már igen kedvező áron be lehet szerezni, viszont, ha első osztályú tequilát szeretnénk fogyasztani, akkor annak meg kell fizetni az árát. Éppen ezért a tequila ár igen széles skálán mozog. A pár ezer forintos literenkénti ártól, egészen a százezres nagyságrendig.

A drágább italok azonban már valóban az exkluzív kategóriába tartoznak. Ezek azok, amelyeket nem kínálgatunk minden betérő vendégnek. Csak nagyon különleges alkalomkor kerülnek elő az ilyen italok a szekrényből. Viszont, legtöbbször a tequila ár mindenki számára megfizethető, így bárki megízlelheti ezt a különleges italt.