Milyen bőröndöt válasszunk?

milyen bőröndöt válasszunk?

Üzleti út vagy nyaralás előtt állva sokszor komoly kihívást jelent a pakolás és a megfelelő bőrönd kiválasztása. Több tényező játszik szerepet abban, hogy mit kell magunkkal vinnünk, az azonban kétségtelen, hogy a megfelelő méretű és minőségű táska nélkülözhetetlen a felhőtlen kikapcsolódáshoz. Tartson velünk és váljon profi utazóvá! Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen bőröndöt érdemes választania a különféle utazás típusokhoz!

A bőrönd kiválasztásának szempontjai: hány napos utazást tervezünk?

A leglényegesebb szempont a bőrönd kiválasztásához, hogy milyen közlekedési eszközön és hány napra tervezzük az utazást. Mivel a repülőtársaságok szigorú szempontokat támasztanak a poggyászokkal szemben, ezért lényeges, hogy ezeket mindenképp vegyük figyelembe a választásnál. Természetesen, amikor autóval utazunk, vagy autóbuszos utazáson veszünk részt, szabadabban csomagolhatunk és kevesebb megkötés van a bőrönd méretére és súlyára vonatkozóan.

A kiválasztási szempontoknál lényeges az egyéni preferenciákat is figyelembe venni. Ha tudjuk, hogy milyen utazást tervezünk és jellemzően mennyi dolgot viszünk magunkkal, akkor sokkal könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő méretű bőröndöt.

Mire figyeljünk repülős utazás esetén?

Ha csak kézipoggyásszal utazunk, olvassuk el a légitársaság szabályzatát, amely egyértelmű választ ad arra vonatkozóan, mit vihetünk fel magunkkal a fedélzetre. A bőröndök maximális mérete is eltérhet a különböző társaságoknál, ezért a biztonság kedvéért utazás előtt győződjünk meg arról, hogy megfelelő méretű táskát választottunk-e.

Milyen anyagú bőröndök közül választhatunk?

Anyag alapján kétféle típusról beszélhetünk: vannak a puha és a kemény falú bőröndök. A puha bőröndök súlyukat tekintve jellemzően könnyebbek, ezért repülőgépes utazáshoz jó választásnak tekinthetők.

A kemény falú típusok ezzel szemben súlyosabbak, viszont biztonsági szempontok alapján javallottak. Ez utóbbi darabokat ABS műanyagból készítik, amely strapabíróvá teszi a bőröndöket. Pont ezen tulajdonsága mentén javasolt kemény bőröndöt választani, ha olyan dolgokat szeretnénk magunkkal vinni, amelyek könnyedén megsérülhetnek.

milyen bőröndöt válasszunk?

Milyen méretű bőröndöt válasszunk?

Természetesen a méret pontos meghatározása függ attól is, hogy milyen hosszú utazást tervezünk és mi az úti cél. A repülős utazásoknál szigorú szabálya van a bőrönd méreteinek, különösen abban az esetben, ha a fedélzetre szeretnénk felvinni. A legtöbb repülőtársaságnál szabvány méretekkel kalkulálnak, azonban vannak eltérő előírások is. Utazás előtt mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni és az előírásnak megfelelő méretű bőröndöt választani.

Autós és buszos utazások esetében természetesen más a helyzet, vagyis ami befér a csomagtartóba, azt magunkkal vihetjük. A méret kiválasztásánál azt érdemes figyelembe venni, hogy olyan bőröndöt válasszunk, amelyben kényelmesen elférünk. A poggyász és a felszerelésünk állagának megóvása érdekében akkor járunk a legjobban, ha nem tömjük ki teljesen.

Az egyik legfontosabb tényező: a súly!

Sokszor nehezen lépünk ki a forma-szín-méret bűvköréből, azonban a bőrönd kiválasztásának egyik legfontosabb tényezője a bőrönd súlya! Minél könnyebb a bőrönd, annál több dolgot tudunk magunkkal vinni az utazásra. Vagyis egy jól megválasztott, könnyű poggyász nemcsak könnyebben cipelhető, hanem lemondásoktól mentessé teszi az utazást.

Milyenek legyenek a kerekei és a fogantyúja?

Kerék tekintetében a 2 és a 4 kerekes bőröndöket különböztetjük meg. Utóbbinál 360 fokban forgó kerekekről beszélünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a bőröndöt kényelmesen magunk toljuk mellett.

Válasszunk jó minőségű, stílusos bőröndöt!

Természetesen egy jobb minőségű bőrönd magasabb áron kapható, de a tapasztalatok alapján ezen nem érdemes spórolni. Az ár is egy lényeges szempont a kiválasztásnál, azonban, ha nem egy szezonra tervezünk, akkor érdemes egy jobb minőségű darabot választani. Nem mehetünk el a stílusos megjelenés mellett sem. Válasszunk olyan divatos darabot, amely illik a személyiségünkhöz.