Röplabda sport – Buzek László

Röplabda sport

Székesfehérvárra érkezett Buzek László, aki nagyszerű röplabda játékos és edző volt. Az Alba Regia férfi nemzetközi válogatott röplabdatorna vendége volt, ahol a legendás játékairól mesélt az edző. 266 alkalommal volt magyar válogatott. A játékos nevéhez 11 kupagyőzelem és 10 magyar bajnokság fűződik. A röplabda sportjátékokban kétszeres veterán olimpiai bajnok. Jelenleg a német Moers csapat edzője.

Röplabda sport

Az edző elmondta, hogy régen teljesen másképp mentek az edzések. Abban az időben mindig együtt volt a csapat, most pedig minden játékos máshol is játszik még. Így nehéz összehozni egy igazán hatékony csapatot. Szerinte akkor még a sport is más volt. Hétfőtől szerdáig válogatott edzések voltak, majd utána a klubban dolgoztak. Így lehetett erősebbé kovácsolni a nemzeti képviseletet. Akkor mások voltak a szórakozási lehetőségek is. Színház, mozi, tévé és kocsma helyett most itt a számítógép, mobiltelefon. Akkor meccsek után beszélgettek, ma már mindennek a helyét átveszi a modern technika.

Régebben nehezebb volt a sport szabályai is. Ma már könnyebben lehet követni, személyre szabott statisztikák vannak és minden játékost külön fel lehet készíteni. Manapság már az utánpótlás hiánya is nagy gondot jelent, nemcsak a röplabdánál, hanem szinte minden sportnál. A klubok anyagi helyzete egyre rosszabb és nem tud egyszerre egy felnőtt meg egy utánpótlás csapatot feltartani. Sajnálatos módon, így nem is csoda, ha csak egyikkel foglalkozik, viszont így megszűnik az új játékosok állandó foglalkoztatása.

Röplabda sport