Tavasszal már elkezdhető az alakformálás otthon

Alakformálás otthon

Nyárra mindenki csúcsformában szeretne lenni, így nem is csoda, ha már kora tavasszal megkezdődik a fogyókúrás időszak és mindenki csinosodni akar. Ha gyors eredményt szeretnénk elérni, akkor nemcsak az étkezésre kell figyelni, hanem arra is, hogy rendszeresen mozogjunk. Az alakformálás otthon bármikor elkezdhető, ám arra mindig figyeljünk, hogy a heti 4-5 edzés mindenképpen legyen meg! Alapszabálynak tekinthető, hogy két edzésnap után kötelező beiktatni egy pihenőnapot, amikor a szervezetnek van ideje regenerálódni.

Ha jó az állóképességünk, akkor az alakformálás otthon nem lesz megterhelő. Edzés előtt nélkülözhetetlen a bemelegítés, ami által elkerülhetők a sérülések és az edzés levezetése a nyújtás, amelyre mindenképp időt kell szánnunk. Az alakformáláshoz kardió edzés javasolt, mert ez indítja be a zsírégető folyamatokat. A feszesítő alakformálás otthon súlyokkal is végezhető, de akár klasszikus tornagyakorlatokkal is szép eredményeket lehet elérni.

Ne akarjunk mindent egyszerre! Ha csak most kezdtünk sportolni, akkor kis lépésekkel haladjunk előre. Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy mindig csak egy bizonyos izomcsoportot mozgassunk át, hiszen ellenkező esetben komoly izomlázzal ébredhetünk másnap. Egy hónap elteltével már gyorsabban indul be a fogyás és a gyakorlatokból is több ismétlést tudunk elvégezni. A lényeg, hogy legyünk kitartóak, mert csak úgy érhetünk el ereményt.