Termelői piac Székesfehérvár területén is népszerű

Termelői piac Székesfehérvár

Az elmúlt években egyre közkedveltebbé vált az emberek körében a termelői piac Székesfehérvár városában. Ennek számtalan oka van, a két legfontosabb ezek közül az egészséges életmód térhódítása és a hagyományokhoz való visszatérés.

Manapság a környezet kímélése fontos szempont az élelmiszerek előállítása, szállítása és vásárlása szempontjából, hiszen nem mindegy, hogy mennyit utaznak a zöldségek, a gyümölcsök és az egyéb háztáji élelmiszerek, mire az asztalunkra kerülnek. Többen ezen megfontolásból fordultak az utóbbi időben a kistermelők felé, akik közül sokan megtalálhatóak például a Jancsárkert termelői piacon is.

Termelői piac Székesfehérvár

Az egészséges életmód felé vezet a termelői piac Székesfehérváron

Eleink mindig azt ették, amit a föld az adott évszakban adott nekik. Anno nem voltak primőrök, nem hoztak külföldről szezonon kívül zöldségeket, gyümölcsöket. Ez a fajta szezonális táplálkozás igencsak egészségesnek számít, hiszen így mindig maximálisan frissen szedett terményeket fogyaszthatnak az emberek. A városokban élőknek azonban nem igazán van lehetőségük arra, hogy konyhakertben termeljék meg a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Ezért jó, ha a környéken megtalálható kistermelőknél vásárolhatnak. Hiszen ezzel nemcsak biztonságos és egészséges alapanyagforrásra lelhetnek, de a környékbeli családi vállalkozásokat is segítik. Ráadásul a helyi termelők és kézművesek által készített háztáji élelmiszerek mentesek minden olyan felesleges adaléktól, amelyek az élelmiszeripari keretek között előállított ételekben rendszeresen megtalálhatóak. Ez a tény pedig cseppet sem elhanyagolható mostanában, amikor egyre több az allergiás beteg, felnőttek és gyermekek között egyaránt. Számukra az ízfokozóktól és színezőanyagoktól mentes élelmiszerek nagyon fontosak.

Termelői piac Székesfehérvár

Miért a legjobb hely a vásárlásra a termelői piac Székesfehérvár területén?

A termelői piacon a helyi kistermelők által megtermelt vagy elkészített élelmiszerekhez közvetítő nélkül juthatnak hozzá a vevők. Ezáltal frissebb és egészségesebb termények, meg ételfélék kerülhetnek az asztalra. Mindezek mellett, a helyi őstermelőkkel közvetlen kapcsolatot alakíthatnak ki a vásárlók, ezen a módon pedig a helyi gasztronómiai kultúra megőrzése is biztosítottá válik.

A Jancsárkert termelői piac Székesfehérváron ugyanis erről is szól. Mi sem bizonyítja jobban ennek sikerét, mint az, hogy évente összesen mintegy 70.000 ember fordul meg a helyi kistermelők és kézművesek standjai előtt. portékájukból válogatva. Szükség esetén a vásárlóknak biztosított a friss zöldség gyümölcs házhozszállítás is a termelői piac Székesfehérvár nyitva tartása idején. Természetesen a minőség ebben az esetben is garantált, hiszen ugyanazoktól a kistermelőktől származik minden, mint akiktől személyesen vásárolna a termelői piacon Székesfehérváron. Ez a szolgáltatás főként a kisbabás anyukák, illetve az idősek között népszerű, de sok család még a befőzési szezonban, illetve az ünnepek előtt is így oldja meg az átlagosnál nagyobb mennyiségű alapanyagok megvásárlását.