Válási mediátor a csendes konfliktuskezelésért

munkaügyi mediátor
munkaügyi mediátor
Munkaügyi mediátor

Élete során mindenki sokféle vitával, nézeteltéréssel szembesülhet. Mivel emberi kapcsolatokkal rendelkezik, arra törekedhet, hogy ezeket megfelelő módon ápolja. Amikor előfordul valamilyen egyet nem értés, kérheti például munkaügyi mediátor közbenjárását.

A munkahelyén általában mindenki sok időt tölt, körülveszi rengeteg ember, akivel érdemes pozitív kapcsolatot tartani, a hétköznapok zökkenőmentes alakulása miatt. De mégis előfordulhat munkaszerződésből, munkaszervezésből, balesetből vagy átszervezésből eredő vita.

Vannak munkahelyek, ahol sztrájkot kell kezelni vagy egy kellemetlen munkahelyi balesetet, maradandó egészségkárosodást. Sőt, bértárgyalásokat is lebonyolíthat a munkaügyi mediátor. A munkáltató és munkavállaló közötti viták gyakoriak, de ezeket könnyen kezelhetik alternatív eszközökkel, a jogi megoldások helyett. A munkaügyi mediátor ilyen lehetőség Önnek is.

Ezzel a megoldással megmarad az ideje, a pénze és nem utolsó szempont, hogy a jó hírneve is. A munkahelye mellett, a párkapcsolata, házassága is egy fontos tényezője az életének. A válási mediátor nagy hangsúlyt fektet a váló feleknél, hogy hosszútávon is megőrizzék jó kapcsolatukat.

Azok választják főként ezt a megoldást, a bírósági perek helyett, akiknek fontos a közös gyermekük jövője, fejlődése vagy közös vállalkozásuk további alakulása. Úgy kerülheti el gyermeke lelki sérülését vagy a vállalkozás hanyatlását, hogy válási mediátor lépésről-lépésre halad a megfelelő megállapodás megtalálása felé, egy bírósági perrel szemben, ahol inkább ellenérdekű feleknek tekintik a megjelenteket.

Ez az ellenkezés pedig nem vezethet jóra, ami a lelki békét illeti. A válási mediátor békésen és célravezetően kezeli a helyzetet. Ha csak az elhúzódó, sok időt igénylő jogi pereskedést szeretné elkerülni a válás során, akkor is ajánlatos így elrendezni a dolgokat. Ebben az esetben is fontos szempont a felek száma, az alkalmak hossza és előfordulása. Csakis ezek alapján tudnak pontos árat is mondani a vitarendezésre.