A veseelégtelenség kezelése odafigyeléssel jár

Veseelégtelenség okai

A problémából, ha nincs időben kezelve, komolyabb szövődmény is kialakulhat. A krónikus és akut veseelégtelenség okai és gyógyítás többféle lehet.

A veseelégtelenség esetén a szervek képtelenek kiszűrni a méreganyagokat a vérből, ezáltal azok felhalmozódnak a szervezetben. Ilyenkor a test elektrolit egyensúlya megbomlik, ennek pedig súlyos következményei lehetnek. A veseelégtelenség tünetei a következők: hányinger, étvágytalanság, magas vérnyomás, deréktáji fájdalom, vizeletmennyiség csökkenése, agyi ödéma. Hosszú időn keresztül alakul ki, akár évek is eltelhetnek, amíg megmutatkozik valamelyik tünete. A veseelégtelenség kezelése előtt a kiváltó ok felderítése a fő cél.

Majd csak ezután választható ki és kezdhető el a terápia. A krónikus veseelégtelenség szinte valamennyi szervrendszer működésére hatással van. Ha nem megfelelő módszerrel történik a gyógyító eljárás, akkor nagyon komoly probléma alakulhat ki. Akut veseelégtelenség előfordulása esetén a vizelet mennyisége hirtelen kezd el csökkenni.

Print Friendly, PDF & Email