Fontosak a bojli alapanyagai

Bojli a jó fogásért
Bojli a jó fogásért

A horgászat egyik fontos eleme a csali. Ez nagyon sok mindent meg tud határozni, persze attól függően, hogy milyen halra pecázunk. Nem árt minőségi csalit választani, mint a bojli, aminél az összetevők igazán fontos dolgok. Ahogyan az ételeinknél szokás, úgy a csaliknak is többféle ízesítést adnak, mert minden hal szereti a változatosságot.

Az anyagok amiből készülnek azt is meghatározzák, hogy milyen íze lesz egy csalinak. Mivel a bojli esetében a forma gyakran a kerek és a tartós vízhatásnak kitéve jó, ha nem ázik azonnal szét, ezért arányosan kell megválogatni az összetevőket. Vannak alapdolgok, amelyek mindig benne vannak a receptbe, ilyen a rozs és kukoricaliszt, halliszt, tojás, valamint még apró magvak is előfordulhatnak.

Az ezen alapanyagokból kialakított elegy tartós és egyben ellenálló, hogy kibírja a bedobással járó erőhatásokat és a víz kíméletlen ostromát. A bojli teljesen új irányt adott a horgászatnak a csalik terén és egyelőre nincsen semmilyen vetélytársa, ami jobban végezné a munkát, ezért jövője biztosított és csak a fejlesztésében gondolkodnak.