Lehet tenni az ibs ellen?

A gabona lehet a gond?
A gabona lehet a gond?

A legújabb kori élelmezés és élelmiszer-alapanyagok soha nem látott méretű betegséghullámot indítottak el. A termelők bizonyos szempontból belekényszerülnek abba, hogy az évszázados hagyományokat feladva, más elveknek megfelelően termeljenek.

Ez nem is volna gond, ha nem jelennének meg olyan problémák, mint az ibs. Sokak által megfoghatatlan ez a probléma, és hosszú ideig nem is kötötték össze a táplálkozással. Az tény, hogy a mai élelmiszerek legtöbbje nem természetes úton terelt.

A nagyipari, tömegtermelés olyan növényfajtákat hozott létre, amelyek hasznot hoznak a termelőknek, még több hasznot a kereskedőknek, csak a végfelhasználó, az emberi test nem akarja befogadni ezeket az új anyagokat. Azaz lehet, hogy akarná, de nem tudja. Ennek egyik manifesztuma az ibs, azaz irritábilis bélszindróma.

Nem régóta fedezték fel ezt az egészségügyi problémát, amely sokaknak okoz kellemetlenséget. Ami a legnagyobb gond, hogy a bélrendszer nem tudja megemészteni a gabonákat, illetve azok bizonyos összetevőit, aminek következtében krónikus gyulladások alakulnak ki, amelyek egyike az ibs.