Függönyök a Felkelő Nap országából

Függönyök

A japán kultúra, bármelyik szegmenséről is legyen szó, tökéletesen eltér mindentől, amit a mi európai elménk megszokott. A letisztultság és a minimalizmus kiválóan megmutatkozik a japán függönyök formavilágában és kivitelezésében, így adva át élethűen a szóban forgó életérzést és atmoszférát.

Abban az esetben, ha a modern és a futurisztikus stílus rajongótáborába tartozik, sőt, preferálja az egyenes vonalakat, illetve az ismétlődő, szimmetrikus elrendezésű mintákat, az említett termék legyen a választása tárgya.

Bár a függönyök ezen típusa kiválóan emeli bármelyik belső tér ragyogását, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nagyobb, szélesebb nyílászárókon jobban mutat, mint a kisebb és keskenyebb ablakokon.

Ez a már említett szimmetria miatt van, hiszen a japán függönyök, csakúgy mint azt absztrakt festmények, akkor tündökölhetnek teljes pompájukban, ha az anyaguk gyűrődés- és hullámmentesen, vagyis teljesen megmutatkozik. Ha ez megvalósulhat, olyan látvány tárul majd a szemünk elé, amit nem felejtünk el könnyen.