Sokak szerint nélkülözhetetlen a kerékpár oldaltáska

Biciklis táska

A vázra tehető bringás táskák esetében is figyelni kell bizonyos tényezőkre. Az ideális kerékpáros váztáska kiválasztásakor külön kell választani a bikepacking témakört és a megszokott váz háromszögbe és felső csőre tehető típusokat. A kerékpáros váztáska tekintetében a funkció ugyanaz, mint más fajtáknál, viszont az űrtartalom nagyobb és itt is fennállhat a roppant zavaró láb dörzsölésének veszélye.

Ez leginkább akkor jelentkezik, amikor a tulaj úgy dönt, hogy mindent ebbe tesz bele. A kerékpáros váztáska megvételekor jó észben tartani, hogy az úgynevezett kötözős, tépőzáras változat nem mindenkinek lehet jó választás. Ez például terepen mattá tudja tenni a váz fényezését, aminek ugye nem sokan örülnének. Egyes háromszögtáskák átfogója szivacsozott merevítést kap, ami megkönnyíti a bringa vállon cipelését. A kerékpáros váztáska kipróbálása itt is célszerűnek mondható, és nem csupán a dörzsölés miatt, ugyanis például a nagyobb méretű modellek akadályozhatják a kulacs kivételét.

A vázra szerelhető mellett sokak nagy kedvence a kerékpár oldaltáska. Ez a hátsó részre akasztható kellék jellemzően a túrázók kedvelt eszköze, amiben szinte bármit lehet tárolni: egy palack vizet, ételt, gyógyszereket, trikót, nadrágot és bármi olyat, amire szükség lehet egy nagyobb túra alatt. A kerékpár oldaltáska sokak nagy meglepetésére lehet aerodinamikus is, ami azt jelenti, hogy nem növeli a légellenállást. A kerékpár oldaltáska természetesen más helyzetekben is megállja a helyét. Ennek a tetején ma már mobiltelefon tok is helyet kaphat.

Ezen táskák általában 1-5 liter űrtartalmúak, és keményebb oldalfallal rendelkeznek, mivel állniuk kell és nem pedig lógni. A kerékpár oldaltáska azért is egy szeretett eszköz, mert nem kerül sokba és szinte bárhol megvehető. Aki egy jó típusra vágyik, az ne habozzon és látogasson el a www.agardikerekpar.hu oldalra, ahol megvehető még a kerékpár táska csomagtartóra illeszthető fajtája és beszerezhető az elektromos kerékpár és az összecsukható bicikli is! Mondani sem kell, hogy a vevőket itt leginkább az igenis reális árak fogják meg.