A szauna használata egészséges

Szauna

Az egészséges életvitel szerves része a folyamatos testmozgás, továbbá a méregtelenítés és a pihenés is nagymértékben hozzájárul testünk megfelelő állapotának fenntartásához. A mai világban a szauna használata egy közkedvelt módja az aktív pihenésnek, hiszen mozgás nélkül van lehetőség testünk jó kondícióban tartására.

A hagyományos finn szauna forró gőz által izzaszt és tisztítja a szervezetet. Ezzel szemben a modern infraszauna a Nap sugárzásához hasonló infravörös sugarakat bocsájt ki, amely ugyancsak jótékony hatással van szervezetünkre.

Fontos kiemelni, hogy semmilyen káros sugárzást nem bocsájt ki a rendszer. A szauna köztudottan a wellness hotelek egyik jellemző kelléke, hiszen teljes körű kikapcsolódást biztosít. Az egészségügyben sokszor alkalmazzák különböző ízületi problémák kezelésére is, ezért orvosilag is kifejezetten javasolt a szauna használata.

A piacon több méretben kapható infraszauna, így akár négy fő is használhatja egy időben. Kedvezményes árúknak és kis méretűknek köszönhetően, szinte bárhova telepíthetőek.