Családi nap programok Székesfehérvár környékén

Kevés szórakoztatóbb elfoglaltság létezik annál, mint amikor kicsik és nagyon együtt mókáznak, ezért aztán érdemes alaposan megvizsgálni, pontosan milyen családi nap programok érhetők el Székesfehérvár környékén. Ezek közt ugyanis akadnak olyanok, amelyek kizárólag egy-egy alkalommal kerülnek megrendezésre, ám szép számmal találhatunk állandó elfoglaltságokat is.

A családi nap programok kapcsán azt is szem előtt kell tartanunk, hogy bizonyos események a megfelelő időjáráshoz kötöttek, okkal van némileg nehezebb dolgunk a téli hónapokban, lévén ekkor a szabadtéri alkalmak száma igen alacsony. Ugyancsak bölcs húzás, ha mindig a beállítottságunknak megfelelően választunk a családi nap programok közül. Vannak gyerekek, akiknek mindene a folytonos mozgás, míg mások inkább logikai feladatokkal ütik el az időt, vagy koncerteket hallgatnak szívesen. Szerencsére Fejér megye székhelyén mindegyikből találunk bőségesen.

Minden igényt kielégít a Székesfehérvár strand

Ha nyár, akkor pancsolás, hiszen aligha akad olyan elfoglaltság, ami jobban leköti a gyerekeket, mint a fürdőzés. Igen ám, csakhogy a jó idő nem tart örökké, a kora őszi időszaktól egészen a tavasz legvégéig pedig ezt a lehetőséget ki is húzhatjuk a családi nap programok listájáról. Szerencsére a Csitáry G. Emil Uszoda és Strandfürdő télen is várja a vizek szerelmeseit, hiszen fedett részében kettő medence is található. Az egyik kifejezetten egy – 8 pályás – versenymedence, míg a másik a tanulókat szolgálja ki.

Emellett szauna és masszázs is elérhető, egész évben. Ugyan a belső rész használata nem kifejezetten sorolható a családi nap programok közé, hiszen maximum 1-2 órára nyújt elfoglaltságot, ám rossz időben ez is hatalmas könnyebbséget jelenthet. Arról nem is szólva, hogy barátságos és biztonságos légkörben tanulhatnak meg a kicsik úszni. Ennek köszönhetően nyáron már bátran ki lehet használni a teljesen felújított strandrész összes szolgáltatását, beleértve a három csúszdás medencét, a pezsgőfürdőt és a hatalmas gyermekmedencét is. A Székesfehérvár strand tehát minden igényt kielégít és tökéletes helyszínt biztosít a hűsölésre még a legnagyobb melegben is.

Székesfehérvár játszóház – kikapcsolódás egész évben

Az óvódáskorú gyermekek rengeteg energiával rendelkeznek, felnőttként sokszor hihetetlen látni, mennyi mozgást követően sem fáradnak el. A legnagyobb dilemmát szülőként azok a napok jelentik, amikor nincs óvoda és a rossz idő miatt a családi nap programok sem kivitelezhetők. Ilyenkor ugyanis szinte lehetetlen feladatnak tűnik kellően lefárasztani a gyerkőcöt, aminek bizony igen kellemetlen következményei lehetnek.

Szerencsére a Székesfehérvár játszóház felkeresése kiváló megoldást jelent, hiszen a Zone Bevásárlóparkban található létesítményben kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a maguk szórakozását. Különböző méretű csúszdák, légvár, trambulin és persze a kihagyhatatlan mászókák teszik teljessé az élményt. A játszóház a családi nap programok örök favoritja, hiszen itt nem számít az időjárás, csupán arra fektessünk nagy hangsúlyt, hogy ha a gyermekünk csak egy kicsit is megfázott, inkább ne menjünk. Csak teljesen egészségesen látogassuk meg a létesítményt.

Székesfehérvár játszótér – kalandozás a szabadban

Ugyanez mondható el bármelyik Székesfehérvár játszótér kapcsán is. A kicsik ugyanis imádnak együtt játszani, közel állni, megölelni egymást, így aztán a kórokozók egy pillanat alatt gazdát cserélnek. Mindig gondoljunk másokra is, hiszen mi sem szeretnénk, ha gyermekünk elkapna valamit.

Fejér megye székhelye egyébiránt bővelkedik a kiváló játszóterekben és bár ezek teljes mértékben csak szép időben élvezhetők, tavasszal és ősszel is bátran ellátogathatunk valamelyikre, feltéve, hogy nem esik az eső. Ez ugyanis okkal a családi nap programok egyik legnépszerűbbje, lévén mindig akad megfelelő társaság és a kicsik egymást fárasztják le, méghozzá villámgyorsan. A Koronás Park, a Halesz, vagy épp a Palotavárosi Skanzen közvetlen közelében lévő játszópark egyaránt remek választást jelent.

Fesztiválok, kirándulások, avagy a legemlékezetesebb családi nap programok

Szerencsére akkor sem kell megijednünk, ha olyan családi nap programok közül szeretnénk választani, amit a nagyobbak is biztosan szórakoztatónak találnak majd. Minden hónap első szombatján családi délelőtt van például a Sóstó Látogatóközpontban, ahol rengeteg információval gazdagodhatunk, játékos módon. Ugyancsak a családi nap programok egy kiemeltjének tekinthető a FEZEN Fesztivál, vagy épp a Székesfehérvári Királyi Napok, amelyek varázslatos élményt jelentenek, kortól függetlenül. Érdemes folyamatosan figyelemmel követni a Szent István Király Múzeum időszakos kiállításait is, ezek közt ugyanis szép számmal akadnak igazán kiemelkedők.