Élményfürdő Fejér megye – van bőven lehetőség a pihenésre!

Élményfürdő Fejér megye

Élményfürdő Fejér megye területén szép számban található. Ha egy hamisítatlan, testet-lelket egyaránt felfrissítő, minden érzékszervünket kényeztető pihenésre vágyunk, ráadásul reális árakért cserébe, már tudjuk merre érdemes venni az irányt az ország határain belül.

Fejér megye wellness-hangulat felelősei

Székesfehérváron, illetve annak vonzáskörzetében garantált a minden igényünket maximálisan kielégítő pihenés. A kérdés már csak az, melyik gyógyfürdőt, wellness-központot látogassuk meg a színes skáláról? Az illusztris lista első három helyezettje kétségtelenül a Velence Élményfürdő, az Agárd Termálfürdő és az Árpád Fürdő Székesfehérváron.

Élményfürdő Fejér megye – ahol minden rólunk szól

Nem túlzunk, ha kijelentjük, Magyarország egyik legnagyobb kincse a termálvíz. Az országunk elképesztően kedvező földtani tulajdonságokkal bír. Egyes kutatások szerint, a teljes területének közel 70%-a alatt található gyógyvíz. Ennek a rendkívüli jellegzetességnek köszönhetően, Magyarország népszerű turisztikai célpont, gyógyfürdőit, termálvizes wellness-központjait évente rengetegen látogatják.

Fejér megye wellness ajánlatai

Néhány szóban a termálvíz jótékony hatásairól

A wellness-fürdőkben töltött idő energetizál, minden tekintetben felfrissít minket. A kényeztető pancsolás, a kellemes masszázs, a különféle kezelések vagy a szaunában való üldögélés még a megfáradt lelket is új erővel tölti fel. Arról nem is beszélve, hogy a termálvíz kifejezetten jótékony befolyással bír az egészségünkre is. Javítja a vérkeringést, kiveszi a részét a méregtelenítésben, csillapítja az izomfájdalmakat, pozitívan hat a bőrproblémákra, az asztmára és az allergiára is.

Élményfürdő Fejér megye: a népszerű Velence wellness

A Velencei tó partján található Velence SPA Termál és Élményfürdő egész évben tárt karokkal várja mindazokat, akik a stresszes hétköznapok elől menekülve szívesen elmerülnének a zavartalan, komfortos pihenésben. Az élményfürdő népszerűségének egyik oka a kínált szolgáltatások, illetve a szabadidős tevékenységek változatossága. Az exkluzív hangulatot árasztó élményfürdők mellett, módunkban áll elmerülni a gyógyvizes medencék vizében is, illetve nyáron, a friss levegőn fürdőzni a tóparton kialakított strandon.

Élményfürdő Fejér megye

Élményfürdő Fejér megye – ahol a gyermekek is jól szórakoznak

A Velence SPA nemcsak a nevében élményfürdő, hiszen hála a remek felszereltségének, feledhetetlen élményekkel ajándékozza meg a kicsiket és a nagyokat. Fekvő pezsgőágy és vízgomba várja a pihenni vágyókat a tágas élménymedencékben, természetesen nemcsak a felnőttek, de a gyermekek igényeire is szabva.

Élményfürdő Fejér megye – exkluzív pillanatok

A Velence SPA legfelső emeletén található exkluzív gyógyvizes medencéből elképesztően csodás kilátás nyílik a tájra, így a Velencei tóra is. A tópanorámás fürdő mellett, módunkban áll a jakuzzikat is kipróbálni.

Az egyik legnépszerűbb élményfürdő Fejér megye területén az Agárd Gyógy- és Termálfürdő

Az Agárd Gyógy- és Termálfürdő Fejér megye első fedett fürdőhelyeként vonult be a történelembe. A pihenés és feltöltődés gazdag skáláját kínáló gyógyfürdő ma is az egyik legkeresettebb rekreációs és wellness-központ Magyarországon.

Egy kis fürdőtörténelem

Az említett intézményt 1986-ban alapították, miután felfedezték, hogy a Gárdony mellett lévő terület alatt gazdag termálvíz forrás található. Bár már akkoriban is sokan látogatták, a népszerűsége igazán a 2008-as nagyobb felújítása után ugrott meg. A rekreációs központ komoly fejlesztéseken esett át és kültéri, illetve beltéri élménymedencékkel, komfortos szaunaparkokkal, illetve számos wellness-szolgáltatással bővült a repertoárja.

Élményfürdő Fejér megye

Vízi bár és hullámcsúszda, avagy felhőtlen időtöltés a család minden tagjának

Az utóbbi években sem álltak meg a fejlesztések. Ma a komplexum mediterrán stílusú pihenőrésszel, vízi bárral, izgalmas hullámcsúszdával és a kifejezetten merészeknek ajánlott sodrófolyosóval, illetve számos jakuzzival is büszkélkedik, persze a gyógyvizes medencéken kívül.

Élményfürdő Fejér megye szívében, Székesfehérváron

Székesfehérvár nem csupán a történelem szerelmeseit kápráztatja el, de kedvez mindazoknak, akik a fárasztó hétköznapokat maguk mögött hagyva, a maximális testi-lelki harmóniát szeretnék néhány nap erejéig megtapasztalni. Székesfehérvár wellness lehetőségek tekintetében is vonzó célállomásnak bizonyul, tekintve, hogy itt található az ország egyik leghíresebb fürdője, az Árpád Fürdő.

Minden szempontból különleges

Az Árpád Fürdő viszonylag régi létesítmény, 1905-ben adták át. A híres színésznő, Blaha Lujza is elismerően nyilatkozott a helyről, több ízben megfordult a fürdő falai között. Sajnos a világháborúk, majd a szovjetek uralmának hozományaként, az Árpád Fürdő is romlásnak indult, olyannyira, hogy 1989-ben bezárták és nem is nyitották ki 20 éven keresztül. A sors mégis kegyesen bánt a grandiózus épülettel. 2005-ben magánkézbe került, a felújítás 5 évet vett igénybe. Az eredmény viszont önmagáért beszélt, hiszen amikor 2010-ben átadták az intézményt, a nagyérdemű egy elképesztően modern, minden tekintetben innovatív élményfürdőt köszönthetett, amit átjár múltjának különleges története.