Az aloe vera hatása igazán jótékony

Aloe Vera hatása

Az aloe vera hatása már az ókorban is ismert volt. A növényből készült kivonat a szépségápolás terén gyakran kap helyet a különféle készítményekben, de a természetes gyógymódok kedvelői is előszeretettel teszik le a voksot mellette. A szobanövényként esztétikus aloe vera kivonatát bőrbetegségekre, sérülésekre éppen úgy felhasználhatjuk, mint az immunrendszer erősítésére vagy a gyomorpanaszok enyhítésére.

A természetgyógyászat iránt mind nagyobb érdeklődés mutatkozik. Nem véletlen, hiszen a hagyományos gyógyszerek számos mellékhatással rendelkezhetnek, amelyeket a legtöbben szeretnének elkerülni. Ilyenkor kerülnek képbe a természetes hatóanyagok. Az aloe vera nagymértékben elősegíti a sebek gyógyulását. Legyen szó horzsolásról, égési sérülésről, nyári napégésről, az aloe vera tartalmú készítmények remek választásnak bizonyulnak. A növény húsos anyagát természetes hatóanyagokkal is keverhetjük. Külsőleg és belsőleg egyaránt kihasználhatóak a benne rejlő lehetőségek.

Az aloe vera mire jó?

Az aloe vera hatásai természetesen nem merülnek ki a sebgyógyításban. A benne megtalálható vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és például a szalicilsav belsőleg használva is kifejtik jótékony hatásaikat. Az aloe vera nedve gazdag uronsavban és sokan igazi csodanövényként tartják számon. Antioxidánsaival és mikro-tápanyagaival hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.
Napjaink komoly problémája az elhízás, ami hazánkban különösen sokakat érint. Az aloe vera készítmények hozzájárulnak az emésztőrendszer élénkítéséhez, segítik a bélrendszerben lerakódott méreganyagok ürülését. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az immunrendszer és az emésztés között szoros kapcsolat mutatkozik, vagyis egyik sem működhet optimálisan a másik egészsége nélkül.
Ha szájüregi problémák jelentkeznek, akár visszatérő rendszerességgel, akkor is érdemes bevetni az aloe verát. Antibakteriális hatása mellett hozzájárul az íny megerősítéséhez is. 

Az aloe vera jótékony hatásai a bőrre

Ugyan belsőleg is fogyaszthatjuk kapszulák, italok formájában, de a legtöbben mégis külsőleg, a bőrre kifejtett hatásai miatt teszik le mellette a voksot. Az aloe vera hatása szinte azonnal megmutatkozik a bőr állapotán. Vannak, akik kifejezetten striák, hízási csíkok halványítására használják, mások a hidratálás és a táplálás terén vetik be a természetes alapanyagot. Az aloe vera spray és zselé formájában is elérhető, így a felvitele az érintett bőrfelületre még könnyebb.
A legjobb az benne, hogy érzékeny, pattanásokra hajlamos bőrre is eredményesen használható a növény kivonata. A gyulladások, allergiás bőrreakciók kapcsán is megéri az aloe vera hatása mellett dönteni. A szépségápolásban egyébként is abba az irányba mozdulnak a trendek, hogy a természetes összetevők kerülnek fókuszba. A natúrkozmetikumokat gyártó cégek az aloe vera hatása kapcsán is kiváló véleménnyel vannak. A fájdalomcsillapítás és ízületi gyulladások terén is bizonyított aloe vera a legtöbb bio webáruházban, drogériában elérhető valamilyen formában.