Kirándulóhelyek Fejér megye területén

kirándulóhelyek Fejér megye

Mesés kirándulóhelyek Fejér megye területén is elérhetőek a természet szerelmeseinek. Az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy nem csupán az épített látnivalók és a tömeges szórakozási lehetőségek kínálnak remek kikapcsolódást. A mai kor embere részben visszatért a természet közelségéhez, ami a rohanó mindennapokban egy kis lassítást, lecsendesülést és befelé figyelést is kínál a turistáknak. A Vértes látnivalók felhívják a figyelmet a természet erejére, ugyanakkor a szépségükkel el is kápráztatnak.

Pázmánd és a Zsidókő-hegy

Pázmánd jellegzetesen katolikusok lakta település, ám az úgynevezett Zsidókő-hegy történetéről mégis kevesen tudnak információt. A helyiek szerint, ha a sziklákat jó szögből nézi az ember, akkor két zsidó ember arcát lehet felismerni azokban. Egykor Pázmánd területe jezsuita birtok volt és várhatóan a föld alatti járatrendszerek még számos információt hordoznak a térség történelmét illetően. A Zsidókő-hegyen álló keresztek is a lakosok vallására utalnak.

A természetjárás kedvelői innen indulhatnak el a karcitsziklákat követve. A Szent Vendel és a Szent Orbán szobrok környéke remek túralehetőségeket rejt magában. A Velencei-hegység belseje felé vezet a Bence-hegy, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környékre.

kirándulóhelyek Fejér megye

Kirándulóhelyek Fejér megye – Bella-tó

Szintén Pákozd területéhez köthető a Bella-tó, ami erdei környezetben várja a kirándulókat. A tó vizét az azonos elnevezéssel bíró patak táplálja. Bár fürdőzni és horgászni nem lehet a tóban, de annak látványa remek környezetet teremt a családi kiránduláshoz, piknikhez, fényképezéshez. A tó egyébként egészen érdekes történettel rendelkezik, ami elnevezésére is rányomta bélyegét. Arról nem szól a fáma, hogy melyik Béla királyunk járt az egykor mocsaras lápvidéken, de az biztos, hogy beleesett a vízbe. Sérülést nem szenvedett, de az esemény hatására nevezték el a területet és a patakot Bella-tónak és pataknak. A tó ma tiszta víztükörrel és erdős környezettel szerepel a keresett kirándulóhelyek Fejér megye térségében elérhető elemei között.

A Bella-tótól indulva, a Tompos-hegy és a Zsellér-mező is felfedezhető, a Császár-patak mentén pedig a Sárkány-domb és a Sas-hegy is felkereshető. Elképesztő panoráma tárul elénk fentről. A kirándulóhelyek Fejér megye területén már csak a változatos domborzati viszonyok és a térség fentről történő megcsodálása kapcsán is figyelmet érdemelnek.

Horgászat Fejér megye

Pátkai víztározó a horgászat szerelmeseinek

Ha a természet közelében eltöltött időről van szó, akkor mindenképpen figyelmet érdemel az a szabadidős tevékenység, ami egyre többek szívéhez áll közel. Igen, nem más ez, mint a horgászat. Akár egy többnapos kirándulással is összeköthető a horgászat, amihez a Vértes-hegységtől délre megtalálható Pátkai-víztározó remek helyszínt biztosít. A környék római kori történelme ezen a területen is megmutatkozik, ugyanis a kőgát maradványai tipikusan ilyennek számítanak. A horgászaton túl, a térség kitűnő választásnak bizonyul a természetjárásra. A túrautak követésével a természet közelségének sajátos élménye tapasztalható meg, de a kerékpározás kedvelői is megtalálhatják itt számításukat.

Vértes látnivalók: túra és neves helyszínek

A Vértes-hegység számos remek kirándulási lehetőséget kínál a téma iránt érdeklődőknek. A túrát a csákvári parkerdő felől érdemes indítani, majd innen a jelzések követve találhatjuk meg az Annafalvi-őrházat, a Kis-bükk és az Öreg-bükk térségét, valamint a Szent Vendel emlékművet. Amennyiben Csákberénytől indulnánk, akkor érdemes inkább csak a felnőtteknek útra kelni, innen ugyanis egy hosszabb túra veheti kezdetét. Környebányától viszont egy abszolút családbarát útvonalra invitál a természet.

Kirándulás Fejér megyében

Kirándulás Fejér megye? Tavak, patakok és erdei tájak várnak!

A fővárostól gyorsan elérhető kirándulóhelyek Fejér megye területén az egész családnak önfeledt kikapcsolódást biztosítanak. A fővárosi nyüzsgésből való kiszakadás céljából egyre többen keresik a természet közelségét. Most már az időjárás is alkalmas ehhez, ráadásul az erdei túrázás során a tűző napsütéstől sem kell tartani. A túraútvonalak mentén folyamatosan megtalálható tavak, patakok igazi felfrissülést biztosítanak a kirándulóknak, mindehhez elképesztő erdei környezet is társul.

A kirándulóhelyek Fejér megye területén rendszerint a gazdag természeti környezetre hagyatkozva nyújtják idegenforgalmi kínálatukat. Az elmúlt időszakban minden korábbinál többen érdeklődtek ebben a turisztikai régióban is a szabadon látogatható kirándulóhelyek iránt, amelyek a család minden tagjának megfelelő pihenést tudnak nyújtani. A természet közelségéről egyébként is elmondható, hogy képes új energiákkal feltölteni. Ha tehetjük, töltsünk több napot a térségben, ehhez igényes vendégházak, apartmanok és hotelek is elérhetőek. Innen elindulva, nap mint nap új helyszínek fedezhetőek fel. A kirándulás Fejér megye környékén a hegyvidék, a tavak, a patakok és akár a horgászat szerelmeseinek is ideális időtöltést kínál. Fedezze fel a főváros elérhető közelségében megtalálható látnivalókat!