Kerékpárral a Fertő-tó körül

kerékpárral a fertő tó körül

Kerékpárral a Fertő tó körül egy igazán nagy élmény, melynek teljesítése egy nap alatt kitűnő sportteljesítmény, de átlagos kondíciójú kerékpárosoknak érdemes 2 napban tervezniük. Amennyiben strandolni is szeretnénk, a látnivalókat is alaposabban fedeznénk fel, 3-4 nap kényelmes bringázással számoljunk. A B10 Fertő-tó kerékpárút vadregényes tájakon át vezet a nádrengeteg mentén, csodás kilátást kínálva a tóra, idilli szőlőskertek, nedves rétek és sós tavak között. A Fertő tó kerékpárút hossza: 135 km, ebből 38 km Magyarországon vezet.

Fertő tó látnivalók

Kerékpárral a Fertő tó körül egy remek kikapcsolódás az egész családnak. A körút mentén található 11 modern kerékpáros pihenőhelyen a különleges dizájn magas funkcionalitással párosul. A náddal vagy ponyvával fedett pihenőhelyek harmonikusan illeszkednek a környezetbe, és árnyékos pihenőhelyet, valamint eső elleni védelmet kínálnak.

fertő tó látnivalók

Az Esterházy család téli rezidenciája

A kismartoni Esterházy-kastély, a híres történelmi család központi rezidenciája Burgenland legszebb barokk kastélya. A rendkívül színvonalasan, gazdagon berendezett termek és a csodálatos kastélypark meglátogatása a Fertő-tó környéki kirándulások kihagyhatatlan programpontja. A fényűzően berendezett pompás termekben valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. A kastély még ma is a kulturális élet centrumának számít: az épület különböző rendezvények és társadalmi események pazar színhelye.

Fischerkirche (Halász-templom)

A város legrégebbi épülete a Rathausplatzon lévő, több kor emlékét is őrző Halász-templom (Fischerkirche). Az egykori katolikus templomot a régi temető és egy középkori lőréses erődfal veszi körül. Legkorábbi részeit a XII. században emelték, majd 1400 körül gótikus stílusban kibővítették és átalakították az épületet, ekkor épült a csúcsíves boltozatú szentély, a kereszthajó és az orgonakarzat is. A templom belső terében különösen figyelemre méltóak a román-kori freskómaradványok, a bordás boltozatú Pongrác-kápolnában pedig a XV. századi falfestmények. A csúcsíves Pongrác-kápolna mérműves ablakainak gótikus üvegfestményei káprázatosan szépek. A jobb oldali bordás csillagboltozatú Mária-kápolnát a hajótól csúcsíves diadalív választja el. A legenda szerint Mária magyar királynő (Nagy Lajos király lánya) alapította a kápolnát, hálából azért, hogy a ruszti halászok a Fertő tavon megmentették az életét egy viharban.

fertő tó körül biciklivel

Gyerekparadicsom a Fertő-tó mellett

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja 145.000 négyzetméteren terül el a Fertő tó nyugati partjától pár kilométerre. Gyerekekkel utazóknak a Fertő tavi kirándulás fénypontja, kihagyhatatlan egész napos program. Miután a budapesti Vidámpark is bezárt, a legközelebbi klasszikus vidámpark élményig a Fertő tó osztrák részéig kell utaznunk, a Rust és St. Margarethen között található mesevidámparkig. Az eleinte meseparknak készült intézmény mára már egy közép-európai kis Disneylandé nőtte ki magát. Minden korú gyereknek kínál szórakozást, a babától a tinédzserig mindenki talál magának megfelelő élményt.